کاشی و سرامیک پرسلان از مرغوبترین انواع پنلهای سنگی موجود در بازار به حساب میآیند که به لحاظ دوام، کیفیت و استحکام به سایر انواع کاشی و سرامیک برتری دارند.
از آن جا که در ساختوسازها، برای تهیه متریال پوششی هزینه بالایی پرداخته میشود، لازم است نصب آنها توسط افراد ماهر و به روشهای اصولی صورت گیرد تا علاوه بر زیبایی ظاهر، شاهد کیفیت و دوام بهتر اتصالات در قسمتهای مختلف ساختمان باشیم.
امروزه نصب کاشی پرسلان به روشهای مختلفی انجام میشود. روش قدیمی، اتصال مواد با ملات سیمان به سطوح است که طی سالهای متمادی از آن استفاده میشد. به دلیل دشواریهای این روش و محدودیت ملات در نگهداری کاشی و سرامیک روی سطوح مختلف، مواد جدیدی توسط محققان برای این کار تولید شده و به بازار راه یافتهاند.
چسب کاشی پودری و خمیری یکی از محصولات نوین و قدرتمند موجود در بازار هستند که امروزه در بیشتر پروژهها برای نصب کاشی پرسلان به کار میروند. در ادامه ضمن معرفی روشهای نصب کاشی پرسلان، به بررسی مزایا و معایب هر روش میپردازیم.
خرید چسب بتن اصل سهند شیمی
لیست محتوا
Toggleکاشی و سرامیک پرسلان چیست؟
نسل جدید کاشیها و سرامیکهای پوشاننده کف و نما در ساختمان، از نوع پرسلان هستند که به دلیل مزایای فراوانی که نسبت به انواع معمولی دارند، کاربرد گسترده و رو به افزایشی در صنعت ساختمانسازی پیدا کردهاند.
این کاشیها طی فرایند خاصی در فشار و دمای بالا تولید میشوند و از خواص بینظیری همچون درصد جذب آب بسیار پایین، استحکام عالی، مقاومت بالا در برابر سایش، لکهپذیری کم، ثبات رنگ و … برخوردارند.
سفارش چسب کاشی و سرامیک
کاشی و سرامیک پرسلان بدون هیچ محدودیتی در ساختمانها با کاربریهای متفاوت نصب میشوند و در محیطهای مختلفی همچون سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه، نشیمن، آزمایشگاه، سالنهای بزرگ، راهپله، انبارها و … امکان استفاده دارند.
اهمیت نصب کاشی پرسلان به روش صحیح در چیست؟
کاشیهای پرسلان با جدیدترین تکنولوژی روز در زمینه ساخت محصولات سنگی، تولید میشوند و با میزان جذب آب کمتر از 0.5 درصد، یک گزینه عالی برای پوشش کف و نما در شرایط محیطی مختلف به حساب میآیند.
اما مسئله دیگری که باید به آن توجه شود، نحوه نصب این محصولات است که اگر به درستی انجام نگیرد، هیچ کدام از اهداف و مزایای استفاده از کاشی پرسلان محقق نخواهد شد.برای مثال اگر متریالی که برای چسباندن کاشی پرسلان به سطوح افقی و عمودی به کار میروند، از کیفیت کافی برخوردار نباشند، درزها به خوبی آببندی نمیشوند و در آینده ممکن است شاهد نفوذ رطوبت به داخل درزها و تبعات بعدی آن باشیم.
این اتفاق باعث شل شدن ملات یا مواد نگهدارنده پشت کاشی و سرامیک شده و خصوصا در پوششهای عمودی، شاهد سقوط اجسام خواهیم بود. در نتیجه سهلانگاری در انتخاب متریال و نصب اشتباه کاشی و سرامیک میتواند علاوه بر ایجاد خسارت، ایمنی افراد را نیز تهدید کند.
سفارش انواع همتراز کاشی
روشهای نصب کاشی پرسلان
برای نصب کاشی پرسلان به سه روش میتوان اقدام کرد:
- روش سنتی که در آن از ملات سیمان و دوغاب استفاده میشود.
- روش خیس که در آن از چسب کاشی استفاده میشود.
- روش اسکوپ
در ادامه با روشهای نصب کاشی پرسلان به همراه مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا میشویم.
1. نصب کاشی پرسلان با ملات
در روش سنتی، برای نصب کاشی نیاز به تهیه ملات ماسه سیمان است. در این روش طی عملیاتی همچون آمادهسازی سطوح، ترازبندی، ترکیب مواد اولیه ملات با نسبتهای دقیق و … کاشیکاری انجام میشود. سرانجام با پر کردن درزها به منظور جلوگیری از آسیب به مصالح در اثر تغییرات دمایی، کار به پایان میرسد.
نکته حائز اهمیت در روش نصب کاشی با ملات این است که به دلیل جذب بسیار پایین آب توسط کاشیهای پرسلان، استفاده از ملات به تنهایی برای اتصال کافی نیست. جهت ایجاد چسبندگی بهتر باید در ترکیب ملات از چسب بتن پلیمری استفاده شود.
در روش دیگر میتوان بعد از شیببندی، از افزودن شیرابه سیمان و چسب بتن بر روی ملات استفاده نمود. حالت سومی هم وجود دارد که در آن چسب کاشی با ماله دندانهدار به پشت پنل کشیده میشود و سپس میتوان آن را روی ملات خیس نصب کرد.
قبل از تولید گسترده انواع چسب کاشی، روش نصب با ملات یا دوغاب تا سالها توسط کاشیکاران ایرانی استفاده میشد. برای نصب کاشی پرسلان به این روش، به وجود نیروی متخصص با مهارت بالا نیاز است تا کار با کیفیت هر چه تمامتر انجام شود.
سفارش انواع پودر بندکشی
اجرای دقیق مراحل تهیه ملات و نصب کاشیها نیاز به دقت و ظرافت زیادی دارد و همین موضوع زمان اجرای پروژهها را افزایش میدهد. از این رو محققان همواره بهدنبال تولید محصولات جدید هستند که معایب سیمان و مشکلات کار با آن را نداشته باشد و بتواند جایگزین روشهای سنتی شود.
2. نصب کاشی پرسلان با اسکوپ
روش اسکوپ بیشتر در نماها استفاده میشود و اشکال مختلفی دارد. این روش مستلزم ایجاد شیارهایی در پشت کاشی و پنلهای سنگی است تا به وسیله وارد کردن قطعات فلزی و استفاده از سیمهای مفتولی، نوعی درگیری مکانیکی بین کاشی و سطح مورد نظر ایجاد شود.
روش اسکوپ خود به دو شیوه خشک و با ملات انجام میشود. در روش ملاتی نیز استفاده از پایهها و گیرهها در پشت پنل، موجب درگیری بیشتر پنل با ملات نگهدارنده آن شده و بدین ترتیب از ریزش کاشی و سرامیک جلوگیری به عمل میآید.
روش اسکوپ با ایجاد شیار و حفراتی در کاشی پرسلان همراه است و فضای خالی ایجاد شده در پشت نما میتواند آسیبپذیری آن را در آینده افزایش دهد. به این صورت که با وارد شدن فشار، ضربه و یا سوراخکاری با دریل، ممکن است نمای کاشیکاری شده به راحتی بشکند و فرو بریزد.
نیاز به تجهیزات مخصوص و قیمت بالای قطعات مورد نیاز را میتوان از دیگر معایب این روش به حساب آورد. همچنین این روش بیشتر در سطوح عمودی و نمای ساختمان کاربرد دارد و برای استفاده در دیگر زمینهها با محدودیت روبرو است.
سفارش نانو سنگ نما سهند شیمی
3. نصب کاشی پرسلان با استفاده از چسب
چسبها از جدیدترین محصولاتی هستند که برای نصب کاشی و سرامیک پرسلان از آنها استفاده میشود. به طور کلی انواع چسب کاشی و سرامیک را میتوان به 3 دسته چسبهای خمیری (دیسپرسی)، پودری (سیمانی) و رزینی واکنشگرا تقسیم کرد.
استفاده از چسب در نصب پنلهای کفپوش و دیوارپوش، بسیاری از مشکلات روشهای سنتی را ندارد و به همین دلیل امروزه بیشتر افراد فعال در این زمینه، ترجیح میدهند از چسب کاشی در کارهای خود استفاده کنند.
چسب کاشی پرسلان، محصولی قدرتمند برای برقراری اتصال بین کاشی و سطوح مختلف، به حساب میآید. به طوری که تنها ضخامت کمی از آن برای نگهداری مطمئن قطعات کفایت میکند.
یکی از مشکلات روش نصب کاشی با ملات، ریخت و پاشهای فراوان و پرت بالای مصالح بوده که در روش نصب با چسب، کمتر شاهد آن هستیم و این نشاندهنده به صرفه بودن استفاده از چسب کاشی نسبت به شیوههای قبلی است.
سفارش چسب سیمان سهند شیمی
همچنین در استفاده از پودر چسب کاشی، دیگر نیازی به رعایت نسبت دقیق موادی همچون سیمان، ماسه و … نیست و تنها با افزودن مقدار مشخصی آب، محصول آماده مصرف میشود. از دیگر مزایای چسب کاشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چسبندگی زیاد
- مقاومت در برابر نفوذ آب
- نصب آسان و بهرهبرداری در زمان کم
- افزایش سرعت اجرای پروژهها
- بهبود ظاهر کاشیکاری
- عدم تغییر سطح کاربری و عدم اشغال فضای معماری به علت ضخامت ناچیز چسب
- عدم محدودیت در کاشیکاری روی سطوح مختلف
- کاهش وزن سازه در مقایسه با استفاده از روشهای اسکوپ و ملاتی و …
از دیگر ویژگیهای مطلوب چسب کاشی، انعطافپذیری بافتهای آن است که از وجود مواد خاصی در ترکیبات آن حاصل شده است و از ترکخوردگی چسب در اثر خشک شدن یا عوامل محیطی جلوگیری میکند.
در این روش به ابزارهایی همچون ماله دندانهدار، همزن و … نیاز است. به کمک ماله شیاردار، چسب را به صورت خطوط راهراه روی سطح پخش کرده و سپس کاشی را روی آن قرار میدهند. ایجاد شیار روی چسب، درگیری بهتر مصالح و استحکام بیشتر اتصال را در پی دارد.
شاید تصور کنید به علت قیمت بیشتر چسب کاشی نسبت به سیمان، نصب کاشی پرسلان با چسب، روش گرانتری است. اما با مقایسه هزینههایی که در روش نصب با ملات باید بپردازید (دستمزد کارگران، زمان اجرا، عملیات زیرسازی و … ) متوجه میشوید که استفاده از چسب کاشی در بسیاری از پروژهها بهصرفهتر است.
چسب کاشی پرسلان سهند شیمی
چسب کاشی پرسلان سهند شیمی، ترکیبی بر پایه سیمان، مواد مواد معدنی و افزودنیهای مخصوص است که بدون هیچ گونه محدودیتی در کلیه سطوح عمودی و افقی داخل و خارج ساختمان میتوان از آن استفاده کرد.
سفارش چسب کاشی پرسلان سهند شیمی
این محصول برای چسباندن طیف وسیعی از قطعات سنگی همچون کاشی، سرامیکهای پرسلان و معمولی، انواع موزاییک و سنگ تولید و عرضه شده است. از مزایای چسب کاشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انعطافپذیری مناسب
- چسبندگی قوی
- زمان گیرش استاندارد
- سازگاری با محیط زیست
- لغزش کم
- مقاوم در برابر رطوبت
- قابل استفاده در سیستمهای گرمایش و سرمایش از کف و …
جهت نصب کاشیهایی با سایز بزرگ و اسلبها میتوانید به جای آب، از مخلوط رزین تقویت ملات سهند شیمی با چسب کاشی استفاده کنید. ترکیب رزین تقویت ملات با چسب کاشی، موجب چسبندگی بیشتر آن شده و تمامی خواص چسب اعم از انعطافپذیری، کاهش نفوذ آب، قابلیت استفاده در سیستمهای گرمایش از کف و … را ارتقا میبخشد.
طریقه نصب کاشی پرسلان با چسب سهند شیمی
چسب کاشی پرسلان پودری در پاکتهای 20 کیلویی عرضه میشود و برای استفاده از آن، محتویات هر پاکت را باید به وسیله همزن برقی با 5 تا 6 لیتر آب مخلوط نمود. برای ایجاد ملات همگن و یکنواخت باید پودر را به آرامی به ظرف آب اضافه کنید.
پس از 5 دقیقه با کمی اختلاط، ملات آماده مصرف است. به وسیله کاردک دندانهدار، چسب را به صورت شیارهای موازی روی سطح اعمال کنید. اکنون 20 دقیقه زمان دارید تا کاشی را در محل مورد نظر نصب کنید.
نتیجهگیری
امروزه درصد بالایی از هزینه تمامشده پروژههای ساختمانی و نوسازیها به تهیه و اجرای کاشی و سرامیک در بخشهای مختلف بنا اختصاص مییابد. برای انتخاب روش نصب کاشی پرسلان و دیگر پنلهای سنگی در ساختمان میتوانید با مقایسه هزینهها که عموما بر اساس متراژ محاسبه میشوند، به نتیجه برسید.
فراموش نکنید که روش کاشیکاری علاوه بر هزینه در کیفیت، دوام و زیبایی کار نیز مؤثر است و انتخاب روشهای قدیمی و ناکارامد میتواند موجب هدررفت سرمایه شما گردد. بنابراین با پرسوجو از افراد متخصص و توجه به مزایا و معایب هر روش که در متن به آن پرداخته شد، نسبت به انتخاب مناسبترین روش نصب کاشی پرسلان اقدام کنید.
دیدگاهی در مورد “معرفی روش های نصب کاشی پرسلان”
سلام
من قصد دارم کاشی پرسلان را به صورت دوغابی نصب کنم
چه چیزی و به چه صورت بایستی به دوغاب اضافه کنم؟
سلام وقت خوش
از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشین تا کارشناسان فنی راهنمایی تون کنن
تشکر از توضیحات مکفی شما