کاشی و سرامیک از پرکاربردترین مصالحی هستند که برای پوشش سطوح ساختمانی اعم از کف، دیوارهها و نما به کار میروند. دوام بالای این محصولات در برابر رطوبت، آتش و نفوذ انواع میکروبها و آلودگی، سبب شده کارفرماها در بسیاری از پروژههای خود، خواهان اجرای کاشیکاری در بالاترین کیفیت ممکن باشند.
دوام و کیفیت سطوح کاشیکاری تابع عواملی همچون کیفیت مصالح، میزان تخصص استادکار و ابزاری است که از آنها استفاده میکند. در واقع یکی از برجستهترین ویژگیهای کاشیکاران ماهر و حرفهای، استفاده از ابزارآلات کاشی کاری مناسب است. به دلیل اهمیت بالای این موضوع، در این مطلب از سایت سهندشیمی به معرفی 6 ابزار کاشی کاری و محصولات مصرفی در نصب کاشی و سرامیک پرداختهایم. لطفا با ما همراه باشید.
خرید چسب بتن سهند شیمی
لیست محتوا
Toggleابزار کاشی کاری ویژه نصب کاشی و سرامیک
جهت نصب کاشی و سرامیک به صورت اصولی باید مراحل مختلفی همچون آمادهسازی سطح زیر کار، ترازبندی، آمادهسازی ملات یا چسب، اعمال آن به کمک ماله، چسباندن کاشی و سرامیک، بندکشی و … توسط نیروی کار متخصص انجام شود.
اجرای هر چه بهتر این مراحل و حصول سطحی یکدست و زیبا در پایان کار، منوط به استفاده از وسایل کاشی کاری و دستگاههای مخصوص این کار است. در این قسمت با مهمترین ابزارآلات کاشی کاری و ابزار همتراز کردن پنلهای کاشی و سرامیک آشنا میشویم.
همچنین بخوانید: روشهای جرم گیری کاشی و سرامیک
1- چکش پلاستیکی : از مرسوم ترین وسایل کاشی کاری
چکش پلاستیکی یک ابزار کاشی کاری مهم برای نصب کاشی، سرامیک و سنگ به حساب میآید. استادکاران پس از قرار دادن پنل به روی چسب یا ملات، با وارد کردن ضربات پیدرپی، سطح کاشی را تراز میکنند. برای این کار به وسیلهای نیاز است که به خوبی بتواند فشار را توزیع ساخته و سبب آسیب دیدن کاشی یا سرامیک نشود.
چکش پلاستیکی به دلیل وزن کمی که دارد جزء بهترین وسایل کاشی کاری برای انجام این کار بحساب می آید. با ضربه زدن به سطح پنل توسط چکش پلاستیکی، تمامی نقاط پشت کاشی به ملات نگهدارنده متصل شده و ملات به طور یکسان در سطح تحتانی پخش میشود. همچنین با این عمل از ایجاد فضای خالی در زیر کار که بعدها ممکن است سبب ترک و جداشدگی پنل گردد، جلوگیری به عمل میآید.
همچنین بخوانید: معرفی انواع بتن در صنعت ساختمان
2- دستگاه برش کاشی و سرامیک : کلیدی ترین ابزار کاشی کاری
یکی از مهمترین ابزارآلات کاشی کاری، دستگاه برش است که در این صنعت با نام کاشیبر نیز شناخته میشود. این وسیله به لحاظ کیفیت و قدرت، انواع و اقسام مختلفی در بازار دارد. در دستهبندی کلی میتوان کاشیبرها را به دو نوع دستی و برقی تقسیم کرد.
از این دستگاهها برای برش دقیق و باکیفیت کاشی و سرامیک در اندازههای مشخص استفاده میشود. برای مثال در کنج و کنارههای بنا که یک قطعه کامل قابل استفاده نیست، ابتدا اندازهگیریهای لازم با خطکش و شابلونهای مخصوص انجام شده و سپس کاشی در همان شکل و ابعاد مورد نیاز برش داده میشود.
مدل دستگاه برش به طور مستقیم بر روی کیفیت و زیبایی سطح کاشیکاری در پایان کار اثر میگذارد. انتخاب دستگاه برش باید بر اساس نوع کاشی و سرامیک، میزان سختی و ابعاد آن صورت گیرد. وزن دستگاه، ابعاد، جنس تیغه، توان موتور و … از دیگر مواردی هستند که باید در انتخاب کاشیبر مناسب مورد توجه قرار گیرند.
3- سیستم همتراز کننده
سیستم همترازکننده کاشی و سرامیک که شامل کلیپس، گوه و انبر مخصوص است، یکی از کاربردیترین ابزارآلات کاشی کاری به حساب میآیند. همتراز نبودن پنلها در سطوح کاشیکاری و باقی ماندن هوا در میان چسب و کاشی یکی از بزرگترین مشکلات ناشی از ضعفهای اجرایی محسوب میشود که توسط سیستم همترازکننده میتوان به راحتی آن را اصلاح کرد.
وجود بینظمی، بالا و پایین بودن و هم راستا نبودن لبههای کاشی که اصطلاحا به آن ناخنک گفته میشود، پدیدهای بسیار آزاردهنده با آثار ناخوشایند است. این پدیده که به راحتی با دست کشیدن یا نگاه قابل لمس است، خود مشکلات جدی همچون جمع شدن آب به هنگام شستشو، تجمع آلودگی، کدر شدن بندکشیها، دشواری حرکت، ظاهر غیریکدست را به دنبال دارد.
خرید همتراز کاشی سهند شیمی
لازمه دستیابی به سطوح کاشیکاری زیبا، یکدست و منظم، همتراز بودن کلیه پنلهای نصبشده در یک سطح مشخص است. برای این کار در زمان قرار دادن کاشی و سرامیک از یک سری کلیپس در میان پنلها استفاده میکنند. سپس با قرارگیری گوهها و محکم کردن آنها بهوسیله انبر، هوای بین کاشی و چسب کاملا خارج شده و پنلها کاملا همتراز میشوند.
پس از گیرش چسب در پایان کار با وارد ساختن ضربه توسط چکش میتوان گوه و کلیپس را از پنلها جدا نمود. با این روش که بهمنظور حذف خطاهای انسانی و اجرای هرچه دقیقتر سطوح کاشیکاری معرفی شده، سطحی کاملا صاف و عاری از جداشدگی و نقاط پوک خواهیم داشت.
4- جداکننده یا اسپیسر کاشی
رعایت فواصل منظم بین کاشیهای یک سطح و همسان بودن اندازه بندها، از مؤثرترین عوامل در تأمین زیبایی، یکدستی و کیفیت نهایی سطوح کاشیکاری به حساب میآید. استادکاران قدیمی از وسایلی همچون طناب و پیچ برای قرار دادن کاشیها در فاصله مشخص از یکدیگر استفاده میکردند.
اما این روشهای سنتی مشقتها خاص خود را داشته و اجرای مطلوب آنها دقت بالایی میطلبید. امروزه جهت نصب سریع و آسان کاشی و سرامیک از ابزار جدید کاشی کاری به نام جداکننده (اسپیسر) در ابعاد و اشکال مختلف همچون پلاس یا صلیب استفاده میگردد. صلیبهای کاشی از متریال باکیفیت و بادوام ساخته شدهاند و میتوان به مدت طولانی در پروژههای مختلف نصب کاشی و سرامیک از آنها بهره برد.
خرید نانو سنگ نما سهند شیمی
5- قاپک
همانطور که میدانید جابجا کردن پنلهایی با مساحت متوسط تا زیاد، دشوار بوده و برای این کار از ابزار سرامیک کاری مخصوصی استفاده میشود. قاپک یا وکیوم وسیلهای است که با ایجاد خلاء و مکش به سطح کاشی و سرامیک متصل شده و به کمک آن میتوان پنلها را به راحتی جابجا و فیکس نمود.
6- چکش ویبره : ابزار جدید کاشی کاری
چکش ویبره یکی از مهمترین ابزارآلات کاشی کاری است که تا حد زیادی به تسریع و تسهیل نصب کاشی و سرامیکهای سنگین و گران کمک میکند. این ابزار جدید کاشی کاری قابلیت ابزارهایی همچون چکش و قاپک را به صورت همزمان دارا است. با کمک دستگاه ویبره و خاصیت مکشی آن میتوان پنلها را به آسانی و بدون آن که سطح آنها دچار کثیفی و خطوخش گردد، جابجا نمود.
پس از قرار دادن سرامیک در محل مورد نظر، با فشردن دکمه مخصوص، ویبراتور فعال میشود و استادکار میتواند به راحتی و در کمترین زمان ممکن پنلها را فیکس کند. با استفاده از چکش ویبره میتوان سطح تماس بین پنل و چسب کاشی را به حداکثر رساند و این مسئله افزایش کیفیت و دوام سطوح را به همراه دارد.
معرفی جدیدترین ابزار کاشی کاری
در شیوههای سنتی نصب کاشی و سرامیک، از انواع ملات سیمان، دوغاب برای چسباندن پنلهای پوششی و بندکشی استفاده میکردند. به دلیل ضعف بالای این مواد در برابر عوامل مخرب و عدم کارایی آنها در نصب محصولات جدید همچون کاشی پرسلان، استفاده از محصولات جایگزین و کارامد همچون چسب کاشی و پودر بندکشی رایج شده است.
1- چسب کاشی
چسب کاشی از لوازم حرفه ای کاشی کاری بشمار می رود و امروزه به جای ملات ماسه سیمان در نصب انواع کاشی، سرامیک و قطعات سنگی بر سطوح صاف مورد استفاده قرار میگیرد. از خواص منحصربهفرد این محصول میتوان به قدرت چسبانندگی بسیار بالا و مقاومت آن در برابر رطوبت اشاره کرد. استفاده از چسب کاشی که جدیدترین ابزار کاشی کاری در صنعت ساخت و ساز محسوب می شود ، بسیار آسان است و کاربرد آن در ساختمانها سبب افزایش سرعت اجرای پروژهها میشود.
خرید چسب کاشی و سرامیک سهند شیمی
همچنین به علت چسبندگی بالای چسب کاشی، ضخامت بسیار کم آن برای نصب انواع پنلهای سنگی کفایت میکند و به سبب همین ویژگی استفاده از آن به جای ملات، بسیار مقرونبهصرفه است. از دیگر مزیتهای چسب کاشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت در برابر ضربه
- مقاومت در برابر لغزش
- طول عمر بالا
- سازگاری با محیط زیست
- کاهش وزن سازه به دلیل ضخامت اندک
- انعطافپذیری
- مقاومت بالا در برابر عوامل جوی
- عدم اشغال فضای داخلی به دلیل ضخامت ناچیز
2- پودر بندکشی
بندکشی، عملیاتی است که در پایان کاشیکاری به منظور حفاظت از درز بین پنلها صورت میگیرد. فواصل بین کاشی و سرامیک محل نفوذ انواع آلودگیها، رطوبت، مواد شوینده است که به تدریج موجب آسیب به ملات و مصالح پوششی میشود. این اتفاق عمر سطوح کاشیکاری را به شدت کاهش داده و به تخریب هرچه سریعتر آن میانجامد.
خرید پودر بندکشی
در گذشته از ملات سیمان سفید برای بندکشی استفاده میکردند، اما به دلیل استحکام پایین، این مواد به قدر کافی در برابر شوکهای حرارتی و رطوبت مقاوم نبودند و پس از مدتی دچار آسیب و تغییر رنگ میشدند.
در راستای جبران این ضعفها، انواع ملاتهای آماده و پودرهای بندکشی با خواص بهبودیافته تولید و راهی بازار شدهاند. پودر بندکشی جزء لوازم حرفه ای کاشی کاری می باشند که نسبت به ملاتهای سنتی از مقاومت بیشتری در برابر عوامل جوی، دورههای ذوب و انجماد، تغییرات درجه حرارت و نفوذ رطوبت برخوردار اند.
از دیگر مزایای پودر بندکشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چسبندگی زیاد
- ثبات رنگ در زمان طولانی
- زیبایی و یکدستی بیشتر سطوح
- مقاومت بالا در برابر عوامل خورنده و شویندهها (پودر بندکشی ضداسید)
- انعطافپذیری بالا
- استفاده آسان
شرکت سهندشیمی با تولید انواع پودر بندکشی ضداسید، پودر بندکشی آنتیباکتریال و … به عنوان یکی از خوشنامترین برندهای تولید محصولات ساختمانی در بازار شناخته میشود.
جمعبندی
در این مطلب از سایت سهندشیمی با مهمترین ابزارآلات کاشی کاری آشنا شدیم. شرکت سهندشیمی با سالها تجربه در زمینه تولید و عرضه انواع محصولات و وسایل کاشی کاری بهروز در نصب پنلهای پوششی همچون چسب کاشی، پودر بندکشی، سیستم همترازکننده، اسپیسرها در صدد رفع نیازهای مشتریان با معقولانهترین قیمت ممکن است.
بهکارگیری محصولات نوین در مقابل استفاده از روشهای سنتی موجب تسریع روند اجرایی پروژهها، سهولت، زیبایی و کیفیت سطوح اجراشده، کاهش هزینههای ناشی از نصب و تعمیر و افزایش بهرهوری میگردد.
دیدگاهی در مورد “مهمترین ابزارآلات کاشی کاری”
سلام پودر بندکشی در قزوین هم میشه تهیه کرد.
با تشکر
سلام دوست عزیز برای کسب اطلاعات بیشتر راجب خرید پودر بندکشی می توانید با شماره های مندرج در قسمت تماس با ما با کارشناسان فروش تماس بگیرید
باسلام و احترام.بعضی از استادان کاشی کار میگویند چسب هایی که بجای ملات استفاده میشود حداکثر بعداز ۵ سال خاصیت خودراازدست میدهد وکاشی یاسرامیک بخصوص در دیوارها ناکارمدشده ویادرزمان تعویض کابینت آشپزخانه کاشی وسرامیک که باچسب نصب شده جدا میشود نمیدانم ؟؟؟؟
سلام دوست عزیز این نوع چسب ها با فرمولاسیون جدید مشکلات ملاتهای سابق را به هیچ وجه ندارند. برای کسب اطلاعات فنی بیشتر راجب محصولات سهندشیمی می توانید با شماره های مندرج (در قسمت تماس با ما) با کارشناسان فنی ما تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی آنها بهره بگیرید.
سلام علیکم وقت بخیر
زحمت کشیدید برای من مفید بود تشکر
اگر چندین استاد کار کاشیکاری نیز معرفی میکردید خوب بود.
سلام خوشحالیم که این مقاله مورد استقبال شما قرار گرفت