جرم گیری کاشی

روش‌های جرم گیری کاشی و سرامیک

یکی از دغدغه‌هایی که بسیاری از افراد در منازل و اماکن مختلف با آن درگیر هستند، آلودگی‌هایی است که به مرور زمان در سطح کاشی و سرامیک ایجاد می‌شود. عواملی همچون نشستن گردوغبار، جذب آلاینده‌ها و رطوبت می‌تواند سبب ایجاد لکه و جرم بر روی سطوح مات یا صیقلی کاشی‌ها گردد و ظاهری کثیف و آلوده ایجاد کند.

طبیعتا هر چقدر دیرتر برای جرم گیری کاشی و زدودن آلودگی‌ها از سطوح دست به کار شوید، این عمل دشوارتر خواهد بود و به ناچار باید از شوینده‌های قوی‌تری استفاده کنید که آن هم آسیب‌های خاص خود را به همراه دارد. در این مطلب به بیان روش‌هایی برای از بین بردن جرم کاشی و سرامیک می‌پردازیم. لطفا با ما همراه باشید.

شرکت سهند شیمی تولید کننده انواع محصولات شیمیایی ساختمانی نظیر :محلول پاک‌کننده کاشی و سرامیک (remover cement) ، انواع چسب کاشی و سرامیک ، مواد و پودرهای بندکشی ، محصولات آب بند کننده و سایر محصولات کاربردی مختص صنایع ساختمان می باشد.برای سفارش محصولات سهند شیمی می توانید با شماره 88244976 تماس بگیرید.

از بین بردن جرم کاشی

خرید همتراز کاشی سهند شیمی

از بین بردن رسوب آب روی کاشی

کاشی ها و سرامیک ها در تماس با آب به ویژه آب حاوی املاح معدنی به تدریج دچار رسوب می شوند. قرار گرفتن در معرض چربی، آب میوه یا هر چیز دیگری می تواند باعث پخش شدن این لکه ها و رسوبات شود و ظاهری ناخوشایند به کاشی و سرامیک شما بدهد.
کاشی و سرامیک آشپزخانه به خصوص کاشی و سرامیک کف سرامیک حمام و سرویس بهداشتی بیشترین کثیفی و آلودگی را دارند و در نهایت درخشندگی و زیبایی خود را از دست می دهند.در ادامه 2 روش ساده برای ازبین بردن رسوب آب روی کاشی و سرامیک را به شما بازگو می کنیم:
از بین بردن رسوب آب روی کاشی

روش 1: استفاده از نمک برای براقی کاشی و سرامیک

استفاده از نمک به جای جوش شیرین یک راه حل عالی برای از بین بردن لکه های کاشی و سرامیک است. بعد از خیس کردن سطوح روی کل سطح کاشی و سرامیک نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت با برس نرم تمام سطوح را برس بکشید تا ذرات کاملا از بین بروند سپس سرامیک و کاشی خود را بشویید.

روش 2: استفاده از آرد برای تمیز کردن کاشی و سرامیک از رسوب آب

فقط زمانی می توانید از آرد استفاده کنید که لکه های سطح کاشی و سرامیک چرب نباشد و فقط لکه های آب باقی بماند. در این روش ابتدا کاشی و سرامیک را با مایع ظرفشویی کاملاً بشویید و سپس بگذارید خشک شود. سپس تمام سطح کاشی و سرامیک را آرد پاشی کنید، پس از ده دقیقه آرد را با دستمال کاغذی روی کاشی و سرامیک بمالید، این کار را تا زمانی که کاشی و سرامیک کاملا براق و تمیز شود ادامه دهید.

جرم گیری کاشی و سرامیک کف

اگر کاشی و سرامیک منزل به تازگی نصب شده‌اند با نظافت مداوم و زود به زود، تا حد زیادی می‌توان مانع از ایجاد جرم و لکه‌های ماندگار به روی آن‌ها شد. برای مثال با کارهایی همچون کشیدن جاروبرقی و شستشوی مداوم با آب گرم، دیگر نیازی به استفاده از شوینده‌های شیمیایی نخواهید داشت.

جرم گیری کاشی و سرامیک کف

این کار همچین از تجمع آلودگی‌ها در درز بین کاشی و سرامیک کف جلوگیری می‌کند. اما از آن جایی که نظافت مداوم برای بسیاری از افراد دشوار و زمان‌بر است، همواره شاهد ایجاد لکه‌های سیاه و جرم‌ گرفتن کاشی و سرامیک خصوصا در محیط‌های مرطوب هستیم.

خرید انواع پودر بندکشی سهند شیمی

جهت تمیز کردن کاشی و سرامیک کف، در مواقعی که مدت زیادی از شکلگیری لکه‌ها نمی‌گذرد، می‌توان از مخلوط آب و سرکه با نسبت‌های مساوی استفاده کرد. با کشیدن این محلول با طی بر روی زمین، لکه‌ها به راحتی از روی سطوح پاک شده و کاشی و سرامیک شما مثل قبل تمیز و براق می‌گردد.

جرم گیری کاشی کف

خرید چسب بتن سهندشیمی

در صورتی که لکه‌ها به قدری مقاوم باشند که نتوان از آب به تنهایی، برای از بین بردن آن‌ها استفاده کرد، استفاده از شوینده‌هایی مثل جرم‌گیر مخصوص کاشی و سرامیک با رعایت نکات زیر سودمند است:

  • جهت حفظ سلامتی خود، در حین نظافت حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید.
  • در و پنجره‌ها حمام را باز بگذارید تا تهویه بو و گازهای ناشی از مواد شوینده به درستی صورت گیرد.
  • از آن جا که ترکیب بعضی مواد، سمی و استنشاق آن کشنده است، هرگز دو یا چند شوینده را با هم مخلوط نکنید.
  • با یک پارچه آلودگی‌هایی مثل گردوغبار را از روی کاشی و سرامیک پاک کرده و سپس سطح آن را مرطوب کنید.
  • جهت انجام این کار بنا بر دستورالعملی که بر روی شوینده درج شده، مقداری از آن را با حجم مشخصی آب مخلوط کرده و با یک طی یا فرچه نرم بر روی کاشی و سرامیک بکشید.
  • پس از 10 دقیقه سطوح را آبکشی کنید.

جرم گیری کاشی و سرامیک کف

همچنین بخوانید: معرفی انواع بتن در صنعت ساختمان

جرم گیری کاشی و سرامیک دیوار

در نقاطی از منزل همچون آشپزخانه و حمام که دیوارها به طور مداوم در معرض رطوبت قرار دارند، آن‌ها را با مصالح کاشی و سرامیک می‌پوشانند تا از رشد کپک و قارچ در دیواره‌ها جلوگیری شود. اما اگر شستشوی کاشی و سرامیک دیوار به طور مرتب انجام نگردد، سطح آن‌ها به تدریج جرم گرفته و کثیف و سیاه خواهد شد.

برای شستشوی صحیح دیوارهایی که از کاشی و سرامیک پوشانده شده‌اند باید از شوینده‌های ملایم استفاده گردد تا از تغییر رنگ و ظاهر آن جلوگیری شود. همچنین ملات کاشی و درزهای آن ممکن است در اثر استعمال اسیدها و مواد خورنده، دچار آسیب جدی گردند.

جهت تمیز کردن اصولی دیواره‌ها می‌توانید با استفاده از اسپری، مایع جرم‌گیر یا مخلوط آب و شوینده را بر روی سطح بپاشید و با یک حوله یا دستمال تمیز سطوح را پاک کنید. برای دسترسی به نقاط بالاتر، استفاده از طی با موهای نرم، سودمند خواهد بود. پس از چند دقیقه می‌توانید دیواره‌ها را با آب بشویید تا سطوحی شفاف، تمیز و یکدست تحویل بگیرید.

در فضاهایی مثل آشپزخانه که شستشوی مستقیم با آب کمی دشوار است، می‌توانید از یک دستمال خیس برای پاک کردن نهایی سطوح استفاده کنید.

همچنین بخوانید : بهترین روش پاک کردن گچ از روی سرامیک و کاشی

جرم گیری کاشی استخری

محیط استخر همواره در معرض رشد انواع قارچ، باکتری و جلبک است. از همین رو نظافت و رسوب‌زدایی آن باید به طور مداوم تکرار شود. کاشی‌های استخری به شدت در معرض ایجاد رسوب و جرم قرار دارند و عدم پاکسازی آن‌ها در استخرهای عمومی می‌تواند تبعاتی همچون تغییر ظاهر سطوح، کثیف شدن آب، ایجاد بیماری‌های پوستی در شناگران و کاهش تعداد مشتریان را به دنبال داشته باشد.

 

جرم گیری کاشی استخری

در استخرهای خانگی نیز، جرم گرفتن کاشی‌ها تصویر ناخوشایندی ایجاد می‌کند و بهتر است از شنا در چنین محیط آلوده‌ای پرهیز شود.

در استخرها به منظور کاهش لغزندگی از کاشی‌های شیاردار استفاده می‌شود و این کاشی‌ها بیشتر از کاشی‌های معمولی در معرض ایجاد جرم قرار دارند. همچنین تمیز کردن آن‌ها نسبتا دشوار است و از انواع مواد ضدعفونی‌کننده برای این کار استفاده می‌شود.

به طور کلی تمیز کردن کاشی‌های استخری و زدودن هرگونه جرم از روی آن‌ها با روش‌های شستشو با بخار، کارواش خانگی، واترجت صنعتی و اسکرابر صنعتی صورت می‌گیرد. آبی که با سرعت بسیار زیاد از دستگاه واترجت خارج می‌شود می‌تواند بدون نیاز به مواد شوینده، باعث جدا شدن رسوبات از کف استخر گردد.

اسکرابر نیز با خروج آب با فشار قوی و برس‌زنی، هرگونه جرم و آلودگی را از سطوح استخری پاک می‎کند و آب آلوده توسط موتور مکنده آن خارج می‌شود.

همچنین بخوانید : انواع ملات آماده ساختمانی و مزایای آن

روش های خانگی جرم گیری کاشی و سرامیک

در روش‌های خانگی جرم گیری کاشی از مواد طبیعی برای زدودن رسوبات و برق انداختن کاشی‌ و سرامیک استفاده می‌شود. افراد خانه‌داری که به مواد شوینده حساسیت دارند بهتر است از این روش‌ها در نظافت منزل استفاده کنند. آگاهی از طریقه تمیز کردن کاشی با مواد طبیعی، در مواقعی که مواد شوینده مناسب در دسترس ندارید، بسیار راهگشا خواهد بود. در این جا با سه روش خانگی جرم گیری کاشی و سرامیک آشنا می‌شویم.

 

روش های خانگی جرم گیری کاشی و سرامیک

روش اول: استفاده از جوش شیرین

جوش شیرین یکی از موادی است که در چربی‌زدایی و جرم‌گیری سطوح کاشی‌کاری به کار می‌آید. برای استفاده از قدرت پاک‌کنندگی جوش شیرین، ابتدا سطوح را با آب مرطوب کنید و جوش شیرین را با یک نمک‌پاش همه جای سطح بپاشید. پس از ده دقیقه سطوح را برس بکشید و بعد از آبکشی، آن را خشک کنید.

استفاده از جوش شیرین

روش دوم: بکارگیری سرکه

سرکه به دلیل خاصیت اسیدی که دارد می‌تواند رسوبات سطح کاشی را در خود حل کند. دستمالی را به سرکه آغشته کنید و روی سطح مورد نظر بکشید. پس از 15 دقیقه سطح را با یک شوینده ملایم مثل مایع ظرفشویی شسته و آبکشی کنید.

همچنین بخوانید: 4 روش کاربردی ضد آب سازی نمای ساختمان + مزایا

روش سوم: استفاده از ترکیب نمک و جوش شیرین

اگر مدت زیادی است که سطح کاشی و سرامیک را جرم‌گیری نکرده‌اید و رسوبات نسبتا مقاوم هستند، ترکیب نمک و جوش شیرین می‌تواند به شما کمک کند. نمک و جوش شیرین را با آب یا سرکه مخلوط کنید تا به صورت خمیر درآید. خمیر حاصله را در نقاطی که جرم گرفته قرار دهید و پس از نیم ساعت با یک برس سطح را بسابید. پس از آبکشی، کاشی‌های شما تمیز شده و سطحی براق و شفاف پیدا می‌کنند.

استفاده از ترکیب نمک و جوش شیرین

تمیز کردن جرم کاشی های شیشه ای

کاشی‌های شیشه‌ای که اغلب در محیط‌های آبی همچون استخرها و دکوراسیون مدرن استفاده می‌شوند، به دلیل سطوح درخشنده و شفافی که دارند، تلألؤ و جلوه خاصی در فضا ایجاد می‌کنند. اما زمانی که سطح تمیز و صیقلی این کاشی‌ها با جرم و رسوب پوشانده شود، درخشندگی و زیبایی خود را از دست می‌دهند.

جهت پاکسازی سطح کاشی‌های شیشه‌ای می‌توان از مخلوط آب و سرکه با نسبت‌ها برابر استفاده کرد. به خاطر داشته باشید که استفاده از برس‌های سخت می‌تواند موجب خراشیدگی و کدر شدن سطح کاشی‌های شیشه‌ای گردد.

رفع جرم کاشی های چینی و لعاب دار

کاشی‌های چینی و لعاب‌دار بهتر است هر روز با دستمال و برس نرم تمیز شوند تا جرم و لکه‌های مقاوم روی آن‌ها ایجاد نشود. با این مراقبت روزانه می‌توانید ماهی یکبار از ترکیب مایع ظرفشویی و آب جهت نظافت این کاشی‌ها استفاده کنید. استفاده از ترکیب سرکه و آب گرم نیز در براق و صیقلی کردن سطوح لعاب‌دار مؤثر است.

پاک‌ کردن سیمان از سطح

در حین ساخت، تعمیرات و بازسازی قسمت‌هایی از منزل، ممکن است رسوبات سختی همچون سیمان بر روی سطوح کاشی‌کاری ایجاد شود. این رسوبات مقاوم‌تر از لکه‌های معمولی بوده و نه تنها با روش خانگی قابل رفع شدن نیستند، بلکه ممکن است طی جدا کردن آن‌ها، سطوح دچار آسیب شوند.

برای مثال استفاده از کاردک در جدا کردن سیمان، سبب ایجاد خراش یا خط‌وخش به روی کاشی و سرامیک می‌شود. بنابراین در پاک کردن چنین آلودگی‌هایی باید از محصولات تخصصی استفاده کنیم.

محلول پاک‌کننده کاشی و سرامیک سهند شیمی (remover cement)، محصولی است که با آن به راحتی می‌توانید لکه‌های آهکی و سیمانی را از روی کاشی‌های لعاب‌دار، گرانیتی، پرسلانی و حتی سطوح آهنی پاک کنید. طریقه استفاده از محلول سمنت ریموور به این صورت است که ابتدا سطح را از گردو غبار پاک می‌کنیم. سپس محلول باید مستقیما روی سطح اسپری گردد به طوری که سطح کاملا از آن اشباع شود.

برای سفارش پاک کننده کاشی سهند شیمی با شماره ۰۲۱۸۸۲۴۴۹۷۶ تماس بگیرید

محلول پاک‌کننده کاشی و سرامیک سهند شیمی (remover cement)

 

پس از 5 دقیقه با کشیدن دستمال می‌توان کاشی را به طور کامل از آلودگی تمیز نمود. استفاده از این محصول بر روی سطوح حساس به اسید همچون مرمر و آهک، توصیه نمی‌شود.

جمع‌بندی

در این مطلب از سایت سهند شیمی به موضوع جرم‌ گیری کاشی با روش‌های خانگی و مواد شیمیایی مخصوص آن، پرداختیم. آگاهی از این روش‌ها علاوه بر این که به شما کمک می‌کند تا دکوراسیون تمیزتری داشته باشید، عمر مصالح پوششی کف و نما را افزایش می‌دهد و آلودگی‌ها را از محیط دور می‌سازد. بنابراین جهت حفظ دوام و زیبایی محیط‌های مختلف لازم است در فاصله زمانی‌های مشخص با استفاده از محصولات ایمن و مؤثر نسبت به نظافت و جرم گیری کاشی‌ و سرامیک منزل خود اقدام نمایید.

1 نظر در “روش‌های جرم گیری کاشی و سرامیک

  1. نونیم گفت:

    ممنون از توضیح کامل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + ده =

سبد خرید