بعد از اجرای آجرنما یا همان نمای آجری، بندکشی مهمترین و اصلیترین مرحله محسوب میشود، این امر نه تنها زیبایی آجرها را بیشتر به چشم میآورد، بلکه مقاومت و استحکام آنها را بالاتر میبرد. از دیگر های بندکشی آجرنما باید به عدم ورود هوا و رطوبت از میان آجرها به داخل ساختمان اشاره کرد.
البته انواع بندکشی آجرنما مختلفی وجود دارد که باید با توجه به نیازهای سازه و شرایط موجود، بهترین آن را انتخاب کنید.
بندکشی صاف
بندهای میان آجرها در این روش با استفاده از ملات پر میشود و هم چنین با استفاده از یک ماله، سطح آنها صاف و هموار میگردد. این یک روش متداول برای بندکشی آجرنما است که در مراحل تکمیلی کار بنایی انجام میشود. بندکشی صاف استحکام بالایی دارد و در صنعت ساختوساز محبوب است.
بندکشی گود
بندکشی گود نوعی بندکشی است که به صورت عمودی در میان درزهای آجرها انجام میشود و سطح آن به شکلی خاص صاف و یکنواخت میگردد. این روش بهطور ویژه برای افزایش زیبایی آجرنما به کار میرود و معمولاً در نماهای خاص و چشمنواز استفاده میشود. نکتهای که بسیار اهمیت دارد این است که باید آجرهایی با بافت مناسب و ملات باکیفیت انتخاب شود تا از بروز مشکلاتی مانند نشت آب و خرابی جلوگیری شود. بندکشی گود بهخاطر شکل خاص و زیبای خود، میتواند شکوه و جلوه زیبای دیوارها را دو چندان کند.
این روش بهویژه در فضاهایی که توجه به جزئیات و زیبایی طراحی مهم است، کاربرد فراوان دارد.
بندکشی شیبدار
همانطور که از نام آن مشخص است، این نوع بندکشی موجب ایجاد شیب در بندهای بین آجرها میشود. در این روش بندهای آجر به جای این که عمودی باشند، به سمت بیرون شیبدار میشوند.
در ابتدا باید بندهای عمودی فرورفته را پر کرد و سپس بندهای افقی جلویی را با استفاده از قلم بندکشی به سمت داخل فشرده نمود. این نوع بیشتر در آجرکاری به کار میرود، مخصوصا در شرایطی که نیاز باشد از تجمع آب باران در بندها جلوگیری به عمل بیاید، به این ترتیب احتمال خرابی و آسیبدیدگی های جدی به صفر میرسد.
این روش کمک میکند که مقاومت دیوارها در برابر آب و رطوبت افزایش یابد و عمر مفید ساختمان بیشتر شود.
محصول پیشنهادی : پودر بندکشی
بندی کشی برجسته
این روش بندکشی آجرنما را میتوان هم بر روی سازههای قدیمی و هم جدید مشاهده کرد. ابتدا ملات بین بندهای فرورفته ریخته میشود، سپس یک شیار باریک به عرض 5 میلیمتر و عمق 3 میلیمتر در مرکز بندها ایجاد میگردد. در نهایت، این شیار با استفاده از بتونه آهکی پر میشود.
اگرچه این روش بندکشی آجرنما زیبا و جذاب است، اما قسمت ماهیچهای و برجسته جلوی بند، مقاومت بالایی ندارد. به همین دلیل، از این روش بیشتر در بناهای قدیمی استفاده میشود. بندکشی آجرنما به این روش میتواند به زیباسازی کمک کند و در شرایط مناسب، از آسیب و فرسایش جلوگیری کند، اما در صورتی که بهدرستی اجرا نشود یا از مواد بی کیفیت استفاده گردد، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
بندکشی محدبی
این روش بندکشی آجرنما را میتوان یکی از روش های زیبا در این زمینه دانست. در این روش شکافهای نیم دایرهای بین بندها ایجاد میکنند. بندهای فرور رفته با ملات پر میشوند و در مرحله بعد به کمک ابزار استیل و با روش ساییدن، محل بین بندها شکل داده میشود. این یک روش بی نهایت زیبا و جذاب است که به ویژه برای بندهای عمودی دیوارها توصیه میشود. این روش، به دلیل زیبایی خاص و طراحی هنریاش، در ساختمانهای با طراحی خاص و در فضاهایی که نیاز به جلب توجه دارند، بسیار محبوب است.
بندکشی شیاردار V شکل
این یک روش بندکشی به شکل V است که زیبایی متمایزی به آجرنمای شما میبخشد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بندکشی به شکل V باعث میشود که نمای آجر جلوهای خاص و برجسته پیدا کند. این شکل هندسی بهطور طبیعی چشم را به خود جلب میکند و برای فضاهایی که به زیبایی و طراحی دقیق نیاز دارند، بسیار مناسب است.همچنین این روش به دلیل طراحی خاص خود میتواند به زهکشی طبیعی کمک کند. با ایجاد شکافها و زاویههای مناسب، آب به راحتی از سطح دیوار خارج میشود و از تجمع رطوبت و نفوذ آب به دیوار جلوگیری میکند. این ویژگی باعث افزایش مقاومت دیوارها در برابر رطوبت و بهبود طول عمر ساختار میشود.
بندکشی گونیا یا پودرهای رنگی
این یک روش خوب برای بندکشی آجرنما است که برای تزئین و زیبایی نمای ساختمان به کار گرفته میشود. در این جا از ابزاری با لبه مربعی برای ملاتگذاری یا پودر بندکشی در درزهای بین آجرها استفاده میشود. این پودر در رنگ های مختلف موجود است و میتواند جلوه منحصر به فردی به نمای ساختمان ببخشد. با این روش میتواند با کمترین هزینه، زیبایی منحصر به فردی به دیوار خود ببخشید. این روش به دلیل سادگی، کارآمدی و هزینه پایین، انتخاب مناسبی برای کسانی است که میخواهند نمای ساختمان خود را زیبا کنند.
بندکشی لبهدار
بندکشی لبهدار در ساختوساز بسیار متداول و پرکاربرد است. در این روش، ابتدا ملات در بندهای فرو رفته ریخته میشود و سطح آن صاف میشود. سپس از یک میله استیل یا فلزی استفاده میشود تا لبهای مشخص در وسط بند ایجاد شود. این روش نه تنها به زیبایی آجر میافزاید، بلکه موجب استحکام و پایداری بیشتر آجرنما نیز میشود.
نکات مهم در اجرایی انواع بندکشی آجرنما
برای اینکه عمر بندکشی آجرنما شما بیشتر شود، باید به عوامل بسیاری دقت کنید:
- قبل از اجرای بندکشی، درزهای بین آجرها را مرطوب کنید تا ملات بهتر بچسبد.
- دمای مناسب برای بندکشی آجرنما بین 5 تا 35 درجه سانتیگراد است. در واقع، بندکشی نباید در هوای سرد انجام شود، زیرا احتمال کاهش کیفیت یا آسیب دیدن ملات وجود دارد.
- باید با توجه به نوع کار خود، بهترین روش را از میان انواع روش بندکشی آجرنما انتخاب کنید.