این روزها در صنعت ساخت و ساز از چسب بتن به وفور استفاده میشود و دلیل شهرت و رواج استفاده از آن هم به دوام، مقاومت، چسبندگی و ماندگاری بالای این چسب باز میگردد. هم چنین این محصول در اکثر پروژهها میتواند سرعت پیشروی را افزایش دهد.
چسب بتن در دو نوع مایع و پودری در دسترس قرار دارد که میتواند برای کاربردهای مختلف هم چون اتصال بتن جدید به بتن قدیمی، جلوگیری از ترک خوردگی، تقویت ملات، افزایش میزان مقاومت بتن در برابر رطوبت، مواد شیمیایی و عوامل محیطی و جوی به کار رود.
در ادامه این مطلب از شرکت سهند شیمی میخواهیم به مدت زمان خشک شدن بتن بپردازیم که میتواند عامل تصمیمگیری مهمی در صنعت ساختمانسازی و پروژههای ساختمانی باشد.
لیست محتوا
Toggleچسب بتن چیست؟
چسب بتن بر پایه مواد پلیمر و لاتکس است که به عنوان یکی از افزودنیهای بتن در صنعت ساختمان به کار میورد و موجب آببند شدن بتن و افزایش خاصیت چسبندگی بتن میشود. هم چنین میتوان از چسب بتن برای ترمیم و تعمیر بخشهای آسیب دیده به صورت سطحی و عمقی نیز استفاده کرد.
چسب بتن از مقاومت کششی و خمشی برخوردار است و میتواند خاصیت چسبندگی بتن را حتی روی بتنهای قدیمی افزایش دهد.
چسب بتن مانع از نفوذ آب و رطوبت به داخل بتن و سطح زیرین میشود و از این رو دوام و ماندگاری آن را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
ویژگیها و مزایای چسب بتن
مهمترین چیزی که موجب شده است تا چسب بتن این چنین مورد توجه قرار بگیرد به خاصیت چسبندگی بالای آن مربوط میشود که میتواند موجب چسبندگی عمق ملات و بتن در حال اجرا شود. از طرف دیگر این چسب بتن، نفوذپذیری بتن و ملات را کاهش میدهد و به اصلاح آن را آببند میکند. این امر موجب جلوگیری از ترک خوردگی و باد کردن بتن میشود.
چسب بتن این توانایی را دارد که موجب افزایش مقاومت فشاری و ماندگاری بالای سازه شود و طول عمر آن را افزایش دهد.
چسب بتن نسبت به ملات سیمان عادی میتواند در زمینه افزایش میزان مقاومت شیمیایی، مقاومت سایشی، مقاومت کششی و فشار بتن بهتر و قدرتمندتر عمل کند.
چسب بتن در چه مدت زمانی خشک میشود؟
عوامل مختلفی میتوانند روی مدت زمان خشک شدن بتن تاثیر بگذارند اما به طور کلی به مدت زمان بین 24 تا 48 ساعت نیاز است تا این چسب به طور کامل خشک شود.
البته نمیتوان در این میان دما، رطوبت، تهویه محیط و مواردی از این دست را نادیده گرفت. از طرف دیگر باید به فرمولاسیون خواص چسب بتن نیز توجه نمود. ممکن است این مدت زمان بر اساس این که توسط چه شرکت و تولیدکنندهای ساخته میشود نیز متغیر باشد. از این رو توصیه میکنیم در وهله اول به دستورالعمل روی بستهبندی چسب بتن توجه کنید.
نحوه خشک شدن چسب بتن
برای این که پروسه خشک شدن بتن به صورت بهینه انجام شود و بهترین نتیجه ممکن به دست بیاید، باید به نکات خاصی توجه کنید. اول از هر چیزی باید سطح مورد نظر تمیز و عاری از هر گونه گرد و غبار، چربی و آلودگی باشد و همچنین هر گونه ناهمواری و مواد و مصالح سست و شل باید از بین برود. در غیر این صورت قدرت چسبندگی چسب بتن کاهش مییابد.
آمادهسازی چسب بتن را مطابق با دستورالعملهای تولیدکننده انجام دهید. معمولا باید چسب را با مقداری آب یا سیمان مخلوط کنید تا ترکیبی با قوام مناسب به دست بیاید.
هم چنین مدت زمان خشک شدن بتن بسیار به دمای محیط بستگی دارد. به طور کلی بهتر است هم سطح و هم محیط دمای بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد باشد. از طرف دیگر، چسب بتن نباید پس از اعمال در معرض تابش نور مستقیم خورشید، رطوبت بالا و یا باد شدید باشد، چرا که این عوامل موجب تبخیر رطوبت و یا ترک خوردگی چسب میشوند. هم چنین نباید اجازه دهید تا فشار یا بار اضافه به سطح وارد شود.
توجه داشته باشید که فرآیند خشک شدن چسب بتن در محیطهایی که دما پایین و یا رطوبت بالایی دارند، افزایش پیدا میکند. بنابراین توصیه میکنیم روی کنترل دمای محیط و تهویه مناسب کار کنید.
انواع چسب بتن و مدت زمان خشک شدن آنها
1.چسب بتن پلیمری یا لاتکس
خشک شدن ظاهری این چسب به 1 الی 2 ساعت زمان نیاز دارد، اما خشک شدن عمیق آن به 24 ساعت و حداکثر به 48 ساعت میرسد.
2.چسب بتن اپوکسی
در ساخت این چسب بتن افزودنیها و هاردنر استفاده شده است و از این رو مدت زمان بیشتری طول میکشد تا خشک شود. خشک شدن ظاهری این چسب به 3 تا 6 ساعت و خشک شدن عمقی آن 24 تا 72 ساعت زمان نیاز دارد.