لق شدن کاشی

8 علت لق شدن کاشی و سرامیک + آموزش لق گیری

لق شدن کاشی و سرامیک یکی از اتفاقات آزاردهنده‌ و خطرناکی (بخصوص در سطوح عمودی) است که هم در ساختمان‌های قدیمی و هم در بناهای نوساز ممکن است اتفاق بیفتد. لق‌شدگی می‌تواند در اثر پوکی ملات در برخی نقاط در زیر کاشی ایجاد شود و یا این که نشان‌دهنده عدم چسبندگی کافی ملات با مصالح باشد.

لقی کاشی و سرامیک تبعات زیر را به همراه دارد:

  • از بین بردن یکدستی و زیبایی سطوح
  • عدم ایمنی و خطر سقوط در سطوح عمودی
  • ایجاد سر و صدا در هنگام تردد
  • ایجاد شکستگی در اثر فشار در نواحی که زیر سرامیک خالی شده باشد.

عوامل مختلفی در لق شدن سرامیک و کاشی دخیل هستند که با شناختن آن‌ها می‌توان تا حد زیادی از این اتفاق جلوگیری کرد. در این مطلب با دلایل لق شدن مصالح کاشی و سرامیک و راه حل‌های آن آشنا خواهیم شد.

خرید مصالح مورد نیاز لق گیری کاشی و سرامیک

برای خرید مصالح مورد نیاز برای رفع لق شدن سرامیک ها و کاشی ها می توانید از قسمت محصولات سهند شیمی، محصول مورد نظر خود را ثبت سفارش نمایید. برند سهند شیمی تولید کننده انواع محصولات از قبیل: چسب کاشی و سرامیک، همتراز کننده کاشی، چسب بتن و پوشش نانو نما و سایر مصالح مورد نیاز برای کارهای ساختمانی می باشد.

دلایل لق شدن کاشی و سرامیک ( علت بلند شدن سرامیک و کاشی)

جهت تعمیر لقی سرامیک باید ابتدا دلایل بروز آن را بدانیم.برای دانستن علت جدا شدن کاشی از دیوار و سرامیک ها باید گفت که دلایل مختلفی برای لق شدن کاشی و سرامیک وجود دارد و اگر به طور اساسی این موارد را رفع نسازیم، ممکن است مجددا بروز کنند و سبب کنده شدن کاشی گردند.

به طور کلی علت جدا شدن کاشی از دیوار و لق شدن سرامیک و کاشی بیشتر به نحوه کاشی‌کاری و نگهداری نادرست آن بستگی دارد تا نوع کاشی و سرامیک. در این قسمت به بررسی دلایل این موضوع می‌پردازیم.

سفارش همتراز کاشی و سرامیک سهند شیمی

1- خشک بودن ملات در زمان نصب

یکی از دلایل رایج و علت لق شدن سرامیک کف، سفت و خشک بودن ملات در زمان نصب است. در هنگام نصب کاشی، ملات باید تا حدودی خیس باشد تا چسبندگی کافی برقرار شود. اگر تأخیری در نصب کاشی اتفاق بیفتد و در این فاصله ملات خشک شود یا این که به هر دلیلی رطوبت ملات کافی نباشد، با چند بار تردد و در زمان کوتاهی، کاشی یا سرامیک جدا خواهد شد.

خشک بودن ملات در زمان نصب

2- تردد زیاد

برای اماکن پرتردد، خصوصا اگر سایز کاشی و سرامیک زیاد باشد، لازم است از متریالی با کیفیت بالا جهت چسباندن پوشش‌ها استفاده شود. در جاهای شلوغ استفاده از ملات، قدرت کافی برای نگهداری سرامیک‌ها را ندارد و اگر از محصولات جدید و قدرتمندی همچون چسب کاشی استفاده نشود می تواند یک علت لق شدن سرامیک کف باشد و در نهایت بارها مجبور به تعمیر سرامیک کف خواهیم بود.

همچنین بخوانید:  بررسی تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی

3- عدم بندکشی کاشی و سرامیک

بندکشی اگر به طرز صحیحی انجام شود، موجب آب‌بندی درزها خواهد شد. درزها در کاشی‌کاری از اهمیت زیادی برخوردارند و اگر از متریال مناسب برای پوشاندن آن‌ها استفاده نشود، علاوه بر این که کاشی‌ها و سرامیک‌ها در لبه‌ها به‌خوبی متصل نمی‌شوند، آب و شوینده‌ها به راحتی به درون نفوذ کرده و به‌تدریج باعث کاهش چسبندگی می شود.

خرید پودر بندکشی سهندشیمی

4- تردد روی کاشی و سرامیک تازه نصب‌ شده

پس از نصب کاشی و سرامیک بلافاصله نباید بهره‌برداری صورت گیرد و حداقل 24 ساعت باید به کاشی استراحت داد. در اثر تردد زودهنگام، ملات یا چسب زیر سرامیک جابه‌جا می‌شود و به دلیل از بین رفتن تقارن، چسبندگی در همه نقاط پنل یکسان نیست. این اتفاق بعدها سبب خالی شدن زیر کار و لق شدن کاشی و سرامیک می‌گردد که این مسئله علت بلند شدن سرامیک کف خواهد بود.

تردد روی کاشی و سرامیک تازه نصب‌ شده

5- عدم استفاده از چسب کاشی و نگهدارنده مناسب

نسل جدید کاشی و سرامیک که از نوع پرسلان هستند، درصد جذب آب بسیار کمی دارند که باعث می‌شود، به خوبی به ملات نچسبند. به همین علت اگر از نگهدارنده‌های قوی همچون چسب کاشی برای نصب این محصولات استفاده نشود، احتمال کنده شدن کاشی و سرامیک بالا می‌رود.

به طور کلی برای نصب و بندکشی پنل‌ها در انواع و ابعاد مختلف، استفاده از محصولات نوین و قدرتمند، تضمین بیشتری دارد و در آینده شما را از پرداخت هزینه مجدد جهت تعمیر سرامیک کف و تعمیر لقی کاشی بی‌نیاز خواهد کرد.

خرید چسب کاشی پرسلان سهند شیمی

چسب کاشی و چسب سرامیک | چسب کاشی پرسلان

6- تغییرات درجه حرارت

از آن جا که میزان انبساط و انقباض ناشی از تغییر دما، بین کاشی و ملات یکسان نیست، ممکن است در اثر تغییرات آب‌وهوایی به راحتی از هم جدا ‌شوند.

7- کافی نبودن ضخامت ملات

یکی از دلایل عمده لق شدن کاشی و سرامیک، ضخامت کم ملات است . اگر به مقدار کافی و لازم از ملات های مخصوص استفاده نشود ، می تواند علت بلند شدن سرامیک کف در حمام و دستشویی باشد.برای جلوگیری از این اتفاق به خصوص در قسمت‌های لوله‌کشی‌شده و یا سیستم‌های گرمایش از کف، به چندین لایه سیمان‌کاری نیاز داریم.

8- عدم مهارت کاشی‌کار در نصب کاشی

همان طور که قبلا هم اشاره کردیم لق شدن کاشی و بلند شدن سرامیک  بیشتر در اثر کاشی‌کاری و سرامیک کاری غیراصولی اتفاق می‌افتد. یک نصاب ماهر ضمن داشتن تسلط کافی در زمینه‌های ترازبندی، نصب، بندکشی و … وظیفه دارد همواره بهترین و مرغوب‌ترین مصالح را به کارفرما معرفی کند؛

زیرا استفاده از محصولات نوین که مزایای بسیار خوبی به لحاظ انعطاف‌پذیری، قدرت چسبندگی و … نسبت به ملات دارند، تا حد زیادی از لق شدن و کنده شدن کاشی و سرامیک و آسیب‌های بعدی پیشگیری می‌کند.

خرید انواع چسب کاشی و سرامیک

مراحل رفع و تعمیر لقی کاشی و سرامیک ( لق گیری سرامیک و کاشی)

جهت رفع لقی سرامیک و کاشی و نحوه لق گیری آن می‌توان به ترتیب زیر عمل کرد:

1) خارج کردن کاشی یا سرامیک لق‌ شده

ابتدا کاشی و سرامیک لق‌شده را با روش مناسبی از محل خود خارج می‌کنیم. اگر پنل مورد نظر سالم است باید دقت کنید تا حین جدا شدن، دچار شکستگی نشود. برای این کار باید درز دورتادور کاشی یا سرامیک با ابزارهایی همچون فرز یا کاردک و فرچه به طور کامل از مواد بندکشی قبلی خالی گردد. سپس می‌توان از یک مکش (قاپک) برای خارج کردن پنل از محل خود استفاده کرد.

خارج کردن کاشی یا سرامیک لق‌ شده

2) تمیز کردن محل اتصال و استفاده از چسب یا ملات تازه

در مرحله بعدی لازم است مقداری از ملات قبلی تراشیده و محل اتصال تمیز گردد تا فضای لازم جهت ریختن چسب یا ملات تازه ایجاد شود. حال می‌توان از ملات، چسب کاشی و یا ترکیب چسب بتن و سیمان در محل نصب استفاده کرد.

چسب ملات

سفارش چسب بتن سهند شیمی

بهترین چسب لق گیری سرامیک و کاشی چسب بتن سهند شیمی است. این چسب را می توان در محل اتصال کاشی و سرامیک با کف و یا دیوار قرار دهید و لق شدگی آن را رفع نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دستورالعمل استفاده به صفحه مربوطه چسب بتن رفته و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

3) قرار دادن کاشی یا سرامیک در محل نصب

کاشی را در جای خود قرار داده و با چکش پلاستیکی و یا چکش ویبره به آن ضربه وارد می‌کنیم تا ضمن ایجاد چسبندگی کامل، همتراز با سطح گردد.

روشهای اجرای چسب کاشی

 

سپس با موادی همچون پودر بندکشی، دورتادور آن را درزگیری می‌کنیم. با پاک کردن مواد اضافی و تمیز کردن سطح کاشی یا سرامیک، عملیات لق‌گیری به پایان می‌رسد. به یاد داشته باشید تا 24 ساعت نباید روی پنل‌های تعمیر شده، تردد انجام شود.

رفع لقی سرامیک و کاشی و تعمیر آن در خانه

در نگاه اول لق شدن یک یا چند کاشی و سرامیک در خانه ممکن است خیلی مهم به نظر نیاید؛ اما اگر تجربه این اتفاق را داشته باشید حتما می‌دانید که وجود کاشی و سرامیک لق، تا چه اندازه در ظاهر سطوح تأثیر منفی بر جای می‌گذارد.

رفع لقی سرامیک و کاشی و تعمیر آن در خانه

از طرفی مراجعه به یک استادکار در چنین شرایطی ممکن است خیلی اقتصادی نباشد. خوشبختانه روش ساده‌تری وجود دارد که در مواقع لق شدن کاشی و سرامیک در خانه می‌توانید انجام دهید. برای این کار به مواد و وسایل زیر نیاز دارید:

  • چسب بتن
  • دریل
  • وزنه
  • گان (در ابزارفروشی‌ها موجود است)
  • اسفنج و صابون

روش رفع لقی سرامیک در منزل :

ابتدا با دریل در چهار طرف کاشی و روی درزها، سوراخ ایجاد کنید و ضایعات را با جاروبرقی تمیز نمایید. عمق 2 سانت برای این سوراخ‌ها کافی است و مراقب باشید که به کف اصلی نرسید.

چسب بتن را پس از آماده‌سازی در گان ریخته و داخل منافذ را با آن پر کنید. سپس وزنه‌ها را روی سطح سرامیک قرار دهید. با این کار کمی از چسب بیرون می‌زند که می‌توانید با اسفنج و صابون آن را تمیز کنید.

رفع لقی سرامیک با دوغاب سیمان (در 5 مرحله)

وقتی صحبت از تعمیر کاشی های شل شده با دوغاب سیمانی می شود، باید چند نکته را در نظر داشته باشید. اول، مهم است که علت شل شدن کاشی ها را مشخص کنید. اگر کاشی‌ها به دلیل یک مشکل بزرگ‌تر مانند مشکل ساختاری یا آسیب آب شل شده‌اند، ممکن است فقط دوغاب‌بندی مجدد آن‌ها مشکل اساسی را حل نکند.

در چنین مواردی، بهتر است با یک متخصص مشورت کنید تا علت اصلی مشکل را برطرف کند.با فرض اینکه کاشی ها به دلیل سایش و آسیب معمولی شل شده اند، در اینجا چند مورد مهم برای استفاده از دوغاب سیمان برای تعمیر آنها آورده شده است:

1. نوع مناسب دوغاب را انتخاب کنید

همانطور که قبلاً اشاره کردم، دوغاب سیمانی در دو نوع سمباده و بدون سنباده وجود دارد. اطمینان حاصل کنید که بر اساس عرض خطوط دوغاب و اندازه کاشی ها، نوع مناسب را برای پروژه خود انتخاب کنید.

2. دوغاب را به درستی مخلوط کنید

برای اطمینان از بهترین نتیجه، مهم است که دوغاب را مطابق دستورالعمل سازنده مخلوط کنید. برای دستیابی به مخلوطی صاف و یکدست از یک همزن گروت یا مته با پد همزن استفاده کنید.

3. دوغاب را به طور یکنواخت بمالید

هنگام استفاده از دوغاب، مطمئن شوید که آن را به طور یکنواخت پخش کنید و آن را در شکاف های بین کاشی ها کار کنید. از یک ماله بتونه برای فشار دادن دوغاب به محل اتصالات استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که فضا را کاملاً پر می کند.

4. دوغاب اضافی را تمیز کنید

پس از استفاده از دوغاب، از یک اسفنج یا پارچه مرطوب برای تمیز کردن دوغاب اضافی از سطح کاشی ها استفاده کنید. مهم است که این کار را قبل از خشک شدن دوغاب انجام دهید، زیرا جدا کردن دوغاب خشک شده ممکن است دشوار باشد.

5. بگذارید دوغاب خشک شود

قبل از راه رفتن روی کاشی ها یا اعمال هر گونه وزنی به ناحیه تعمیر شده، اجازه دهید دوغاب کاملا خشک شود. این بسته به نوع دوغاب و سطح رطوبت محیط شما می تواند بین 24 تا 72 ساعت طول بکشد.

با پیروی از این نکات و استفاده صحیح از دوغاب سیمان، می توانید به طور موثر کاشی های شل شده را تعمیر کنید و مطمئن شوید که در جای خود محکم می مانند.

چگونه از لق شدن سرامیک و کاشی پیشگیری کنیم؟

کاشی و سرامیک جزو مقاوم‌ترین متریال پوششی در کلیه سطوح و در اماکن مختلف به حساب می‌آیند. این محصولات پیوسته در معرض رطوبت، سایش، فشار، رفت‌وآمد، یخ‌زدگی، مواد شیمیایی همچون شوینده‌ها و … قرار دارند.

چگونه از لق شدن سرامیک و کاشی پیشگیری کنیم؟

موادی همچون ملات و دوغاب که در روش سنتی به‌تنهایی برای نصب و بندکشی این پنل‌ها استفاده می‌شوند، مقاومت کافی در برابر عوامل مخرب را ندارند و به تدریج دچار خوردگی و ترک می‌شوند. این اتفاق موجب لق‌‌شدگی، ترک و شکستگی در مصالح پوششی خواهد شد و در صورت گسترش آسیب‌ها، می‌تواند خسارت هنگفتی به همراه داشته باشد.

امروزه محصولاتی همچون پودر بندکشی ضداسید و آنتی‌باکتریال، انواع چسب کاشی و آب‌بندکننده‌ها در بازار موجود هستند که استفاده از آن‌ها موجب دوام و پایداری طولانی‌مدت کاشی‌ها و سرامیک‌ها می‌شود. خوشبختانه هر یک از این محصولات انواع مختلفی دارند که آن‌ها را برای کاربری در شرایط محیطی گوناگون و ساختمان‌هایی با نیازهای متفاوت مناسب ساخته است.

پودر بندکشی ضد اسید

خرید پودر بندکشی آنتی باکتریال سهند شیمی

نتیجه‌گیری

همانطور که خواندید یکی از این دلایل اصلی لق شدن کاشی و سرامیک، ضعف ملات و روش‌های سنتی نصب هستند که مصالح را در برابر بسیاری از عوامل آسیب‌پذیر می‌سازند. برای مثال ضعف ملات در برابر انقباض و انبساط و عدم انعطاف‌پذیری متریال بندکشی، موجب ترک خوردگی، نفوذ مایعات و در نهایت آسیب به مصالح پوششی می‌شود.

خوشبختانه امروزه محصولات جدید با خواص بهبودیافته تولید و در بازار عرضه می‌شوند که مشکلات مواد قدیمی را ندارند. استفاده از مصالح نوین و نگهدارنده‌هایی با چسبندگی بالا و خواص مطلوب می‌تواند مانع لق شدن مصالح تا پایان عمر ساختمان گردد و از هدررفت سرمایه‌ای قابل توجه جهت تعمیر لقی کاشی و سرامیک جلوگیری کند.

سوالات متداول:

برای این منظور باید مراحل :خارج کردن کاشی یا سرامیک لق‌ شده، تمیز کردن محل اتصال و استفاده از چسب یا ملات تازه و چند مرحله دیگر طی شود که در این مقاله بصورت کامل به آنها پرداخته ایم.

بکارگیری محصولاتی همچون پودرهای بندکشی ضداسید و آنتی‌باکتریال، انواع چسب کاشی و آب‌بندکننده‌های موجود در بازار، به افزایش دوام و پایداری طولانی‌مدت کاشی‌ها و سرامیک‌ها کمک کرده و از لق شدن آنها پیشگیری می کند.

دیدگاهی در مورد “8 علت لق شدن کاشی و سرامیک + آموزش لق گیری

  1. حسنی گفت:

    روشهایی که برای رفع لقی سرامیک گفتید شامل موزاییک هم می شه و برای رفع لق شدن موزاییک میتونیم از راه هایی که گفتید استفاده کنیم.

  2. اسدی گفت:

    نفوذ آب در بند کاشی کاری باعث سست شدن و درنتیجه لق شدن اون میشه. به نظر من در کاشی کاری به بندکشی صحیح و استفاده از پودرهای بندکشی با کیفیت باید توجه ویژه ای بشه و راه نفوذ آب کاملا بسته بشه.

  3. محمود گفت:

    اگر به ملات فرصت کافی ندیم و روی اون تردد انجام بشه می تونه علت لق شدن سرامیک کف باشه.
    سپاسگزارم از مقاله خوبتون .این مقاله برای کاشی کارهای آماتور خیلی خوبه تا علت بلند شدن سرامیک کف و کاشی ها رو یادبگیرند و از اشتباهات پر تکرار در کاشی کاری جلوگیری بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =

سبد خرید