ملات خود تراز شونده

ملات خود تراز شونده چیست؟

این یک نوع ملات ساختمانی است که بعد از ریخته شدن روی سطح، به خودی خود تراز شده و سطح آن صاف و هموار می‌شود. ترکیب اصلی ملات خود تراز شونده سیمان، سنگدانه‌های ریز برای استحکام، پلیمر و رزین‌ و آب است و از آن برای سطوح افقی و کفسازی در پروژه‌های ساختمانی به کار می‌برند. این ملات بسیار مقاوم، فاقد انقباض و دارای خاصیت جریان پذیری و پراکندگی چشمگیر است. در واقع ملات‌های خودتراز شونده طراحی می‌شوند تا انقباض کمتری در زمان خشک شدن داشته باشند، که به جلوگیری از ترک‌خوردگی و حفظ یکپارچگی سطح کمک می‌کند.

در ادامه این مطلب شما را با ویژگی‌ها و کاربردهای بیشتری از ملات خود تراز شونده آشنا می کنیم.

معرفی ملات خود تراز شونده

این ملات به سرعت خشک شده و گیرش سریعی دارد. همچنین حاوی فیبرهایی است که به آن خاصیت خودتراز شوندگی می‌دهد. معمولاً این ملات سیمانی به ضخامت 3 تا 10 میلی‌متر استفاده می‌شود و سطحی صاف و هموار ایجاد می‌کند. در واقع، این محصول بدون انقباض و ایجاد ترک، به‌طور یکنواخت در سطوح افقی پخش می‌شود

ماده اصلی تشکیل دهنده این ملات پودر سیمان است که برای ایجاد اتصال قوی، نقش اساسی دارد. از طرف دیگر پودرهای معدنی در این ملات خود تراز شونده وجود دارند که نقش اساسی در بهبود استحکام، روانی، و جلوگیری از ترک‌خوردگی ملات داشته و به تراز شدن هر چه بیشتر آن کمک می‌کنند. پلیمرهای موجود در این ملات به آن خاصیت انعطاف‌پذیری و مقاومت در برابر ترک‌خوردگی و سایش می‌دهد.

وجود آب در این ملات موجب فعال شدن ترکیبات اصلی ملات می‌شود و باید به مقدار معینی به آن اضافه شود. همچنین می‌توان از افزودنی‌های مختلف برای تنظیم زمان خشک شدن یا تغییر رنگ ملات استفاده کرد.

ویژگی‌های ملات خود تراز شونده

  • همان طور که از نام آن پیداست، به خودی خود تراز می‌شود و نیازی به تلاش دستی ندارد.
  • این نوع ملات سریعا خشک می‌شود و از این رو سرعت پروژه را افزایش می‌دهد.
  • استفاده از ملات خود تراز شونده موجب تقویت سطح می‌شود و مقاومت و استحکام آن را افزایش می‌دهد.
  • می‌توان از ملات خودترازشونده برای نصب کفپوش، ترمیم سطوح دارای ترک، پوشش‌دهی سطوح بتنی و سایر کاربردهای مشابه استفاده کرد
  • می توان از این ملات برای رفع نواقص سطح استفاده کرد.

ملات خود تراز شونده

مزایای ملات خود تراز شونده

  • این ملات موجب کاهش هزینه و زمان می‌شود زیرا به سرعت تراز و تسطیح می‌شود و نسبت به روش‌های سنتی ملات‌کاری سرعت بیشتری دارد.
  • مقاومت بالای این ملات موجب افزایش مقاومت ساختمان می‌گردد.
  • مقاومت بالا در برابر سایش و در مکان‌های پرتردد
  • مقاوم در برابر ترک‌خوردگی و جلوگیری از ایجاد ترک‌های ناخواسته
  • ضدآب و جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت
  • عمل‌آوری ساده و استفاده راحت در بخش‌های مختلف
  • ایجاد لایه اضافی روی سطح نمی‌کند
  • امکان رنگ‌آمیزی سطح
  • چسبندگی بالا و ایجاد لایه آب بند
  • ایجاد لایه یکپارچه و یکنواخت برای زیرسازی

از ملات خودتراز شونده در چه مواردی می‌توان استفاده کرد؟

نصب کفپوش

مهمترین و اصلی‌ترین کاربرد ملات خود تراز شونده، نصب کفپوش در ساختمان‌های مسکونی و تجاری است، چرا که به سرعت سطح تراز و مسطحی را برای نصب کفپوش مهیا می‌کند.

ترمیم و تصحیح سطح

این ملات با ویژگی‌های منحصر به فرد خود می‌تواند نواقص سطح را بگیرید و آن‌ها را تصحیح کند.

استفاده در موارد خاص

می توان از آن برای نصب سیستم‌های گرمایشی  و سرمایشی زیر کفپوش و یا نصب سیستم‌های آبگرمکن به عنوان پایه و بیس استفاده نمود. این ملات‌ها ویژگی‌های خاصی دارند که آن‌ها را برای چنین کاربردهایی مناسب می‌کند از جمله آن ها نیتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. پوشش یکنواخت: ملات‌های خودتراز شونده به‌طور طبیعی سطحی صاف و یکنواخت ایجاد می‌کنند، که این ویژگی برای نصب سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی زیر کفپوش ضروری است.
  2. انتقال حرارت: این ملات‌ها معمولاً دارای ویژگی‌هایی هستند که انتقال حرارت را تسهیل می‌کنند. به همین دلیل، هنگام استفاده برای سیستم‌های گرمایشی زیر سطح کف، می‌توانند به‌خوبی عملکرد سیستم‌های گرمایشی را پشتیبانی کنند.
  3. چسبندگی بالا: ملات خودتراز شونده چسبندگی خوبی به لوله‌ها و دیگر اجزای سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک سطح محکم و مقاوم عمل کرده و نصب و عملکرد سیستم‌ها را تضمین کند.
  4. ضدآب بودن: این ملات‌ها معمولاً خاصیت ضدآب دارند، که از نفوذ رطوبت به داخل سیستم‌های گرمایشی یا سرمایشی جلوگیری می‌کند و عمر مفید سیستم را افزایش می‌دهد.

نصب پله‌ها و شیرآلات

ملات خود تراز شونده می‌تواند پایه خوبی برای نصب پله و شیرآلات و حتی دیگر اجزای ساختمان‌های تجاری و مسکونی باشد.

مناسب برای محل‌های در تماس با آب

می توان از ملات خود تراز شونده در بخش‌هایی استفاده کرد که در معرض آب و رطوبت قرار دارند و یا حتی می‌توان از این ملات در مناطق گرم و مرطوب استفاده نمود.

نکته :

در مناطق بسیار مرطوب، ممکن است نیاز به استفاده از ملات‌هایی باشد که ویژگی‌های خاصی برای مقاومت بیشتر در برابر رطوبت و حفظ دوام طولانی در شرایط مرطوب دارند.

  برای استفاده در مناطقی با گرمای شدید، بهتر است از ملات‌هایی با افزودنی‌های مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید.

از دیگر کاربردهای ملات خود تراز شونده می‌توان به بالکن‌ها، تراس‌ها، کف سازی سوله‌ها، بارگیری ایستگاه‌های گاز، سالن‌های صنعتی و ورزشی، روکش سازه‌های بتنی، پرکننده سطوح ناهموار و حفره‌ها، کف سازی کارخانه‌ها و انبارها و مواردی از این دست اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =

سبد خرید
09124242869 - 09129528974